Allmänt om Namibia

Namibia är ett fantastiskt land och tar emot ett enormt antal turister varje år. De flesta reser hem med oförglömliga minnen av en spännande kultur och ett otroligt djurliv. Landet ses som ett av de tryggare länderna på denna annars osäkra kontinent. De inhemska invånarna är oftast väldigt trevliga och blir de behandlade med respekt välkomnar de turister med öppna armar. Brott mot turister inträffar och sunt förnuft bör alltid vara nära till hans.

Stora delar av landet är obebott och de stora naturreservaten är väldigt populära. Ett av de bästa sätten att utforska landet är med egen hyrbil. Det är ett fantastiskt sätt att utforska landet och dessutom blir det en spännande semester. Utan guide och någon speciell kunskap om Namibia är det väldigt viktigt att man tar lokalbefolkningens råd på allvar. Med vilda djur och oberäkneligt väder kan situationen bli kritisk snabbt.

Turister reser till Namibia året runt. Under vintermånaderna är klimatet torrt, soligt och behagligt. Vinterns nätter kan dock bli förvånansvärt kalla. Det är en tid då det är lätt för guider att lokalisera djuren som delar de vattenhål som finns kvar. Mellan oktober och april är det sommar och regnsäsong och då kan det bli väldigt varmt och regnigt. De norra delarna av landet blir gröna och garanterar väldigt vackra vyer.

Landets torra klimat är inte det optimala för att odla exotiska frukter och varierande grönsaker. Det har skapat en stor avsaknad av grönt på den inhemska menyn. För köttälskare är det dock ett paradis. Kött äts i stort sett till varje måltid och kommer i alla möjliga former. Namibias matkultur är lika blandad som landets befolkning. Influenser från Tyskland och Sydafrika är väldigt påtagliga och djupt rotade. Möjligheten att överleva som vegetarian under en resa i dagens Namibia finns helt klart, men man kanske inte äger ett riktigt lika stort leende som de andra runt bordet efter måltiden.

Namibia har varit koloniserat av både Tyskland och Sydafrika. Det genomled apartheid och blev inte självständig förrän 1990. Landet har ett blodigt förflutet fullt av kamp och vemod. Det har alltid setts som ett attraktivt område för kolonisatörer på grund av dess eftertraktade diamanter. Under en resa i Namibia kan man överallt se de skiftande influenserna från de olika iblandade nationaliteterna. Sedan Namibia blev självständigt har landet utvecklats snabbt och blivit ett av de mest stabila länderna i Afrika.

Det är väldigt enkelt att resa i Namibia. Det behövs inget visum, utan det får man på plats. På grund av landets blandade befolkning talas det väldigt många språk. Engelska är dock det officiella språket vilket gör en resa till Namibia väldigt trevlig och bekväm. Att det är ett av Afrikas säkraste länder och har ett djurliv som få andra ställen gör Namibia till ett sagolikt resmål.

www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Namibiaresor