Sevärdheter i Namibia

Namibia är ett av de tryggaste länderna att resa till i Afrika. Att det erbjuder ett djurliv och safarimöjligheter i världsklass gör det bara bättre. Att med egna ögon skildra förändringarna i naturen medan man reser från den torra Namiböknen och upp mot det exotiska paradiset Caprivi Strip är fantastiskt. Det är fascinerande att se hur landskapet byter skepnad och hur klimatet förändras.

Det finns väldigt mycket att se i Namibia. Speciellt om man reser hit för att utforska landets unika natur och fantastiska djurliv. I de olika naturreservaten är det möjligt att se stora kattdjur, enorma flockar av betesdjur, flodhästar, krokodiler, hundratals vackra fågelarter och mycket mer. Turister från hela världen besöker Namibia av denna anledning och de blir aldrig besvikna. Landets mest besökta park heter Etosha National Park. Det är ett platt och torrt område där djur vanligtvis tvingas leta efter vatten. Under ett par månader om året förvandlas parken till en vacker grön savann. Parken är känd för hur lätt det är att se en stor variation av djur. Det fins många vattenhål där djuren samlas och besökarna behöver ofta bara parkera bilen rätt och vänta.

Caprivi Strip har inte riktigt hamnat på den obligatoriska listan för turister. Det är ett litet område längst upp i nordöstra hörnet av landet. Där hittar man ett exotiskt paradis där djur och människor lever omringade av vatten och vacker grönska. Området skiljer sig rejält från resten av Namibia. Det finns fem olika reservat här som är hem åt flodhästar, krokodiler, bufflar, lejon och mycket mer.
Mellan dig och havet är det alltid en väldigt torr och varm öken. Den norra delen av kustremsan kallas Skeleton Bay och sätter skräck i turister innan de ens anlänt. Väl på plats möts man av ett vilt hav, tjock dimma och en massa gamla vrak utspridda längs med stränderna. Det krävs inte många timmar här för att förstå varför portugiserna som först upptäckte platsen kallade det “Helvetes portar”. Från Skeleton Bay kör man direkt söderut och till slut siktas staden Swakopmund. Det är Namibias sommarstad och ett perfekt tillfälle att ta en paus från äventyret och njuta av god mat och mysiga caféer. Det är landets tillhåll för extremsportsutövare och surfing är väldigt populärt här. Antingen på vågor eller på sand.
I Namibias största naturreservat Namib-Naukluft Park reser sig de stora Sossusvleis stora sanddynor. Det sägs vara de högsta sanddynorna i världen och reser sig hela 300 meter upp i luften. Dess ryggar slingrar sig bort mot horisonten och erbjuder fantastiska möjligheter för fotografi. Sossusvlei är ett väldigt populärt resmål och det finns mycket att se i detta område. Sesriem Canyon ligger precis vid ingången till parken och är väl värt ett besök.

För de riktiga äventyrarna så ligger Fish River Canyon längst söderut i Namibia. Det är världens näst största ravin. Här finns en känd vandringsled som slingrar sig längs med ravinen. Det är en 85 kilometer lång vandring i ett av världens torraste och hetaste områden. Leden är stängd under årets hetaste månader då det helt enkelt inte gå att vistas här. Söder om ravinen finns det ett område som heter Ai-Ais. Hit kommer besökare för att njuta av platsens naturligt varma källor och vila upp sig på det lyxiga spaet.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Namibiaresor