Visum & Vaccinering

För att få komma in i majoriteten av världens länder krävs det att man äger ett pass som är giltigt i mer än 6 månader efter planerad avresa. Namibia är inget undantag, och för att undvika onödiga komplikationer bör man vara säker på att ha två tomma sidor till godo för stämplar.

Namibia tar emot tusentals turister varje år och har ett väldigt gott rykte. För många nationaliteter, inklusive svenskar, krävs det inte att man ordnar ett visum innan avfärd. Ett visum får man på plats i Namibia och det är oftast en stämpel som gäller i 90 dagar. Antalet dagar är dock upp till passkontrollen och det kan variera. För att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att själv alltid noggrant undersöka stämpeln. Överstiger man sitt givna antal blir man bötfälld dagligen.

Reser man till Namibia för något annat syfte än semester bör man kontakta Namibias ambassad i Stockholm. Det är inte ovanligt att byråkrati av den här sorten är utdragen och det är klokt att ordna visum i god tid före avfärd.

Är man svensk och reser till landet från Sverige krävs det inget bevis på någon speciell vaccinering. Det är endast om du kommer från ett land som själv kräver vaccinering mot gula febern som du måste visa upp ett bevis. Att man välkomnas utan någon vaccinering betyder inte att man inte bör kontakta ett vaccinationscentrum i Sverige innan avfärd. Sjukdomar och virus sprids väldigt snabbt och mycket kan förändras på kort tid. Det är väldigt vanligt att en doktor råder resenären att vaccinera sig mot hepatit A och B.

Tack vare Namibias torra klimat är malaria inte lika utbrett som i många andra av Afrikas länder. Majoriteten av landet består av ökenlandskap med väldigt lite vatten. Eftersom myggor trivs i fuktiga och blöta miljöer och malaria endast sprids genom myggbett är risken relativt låg. I de norra delarna av landet där det är en aning mer tropiskt kan risken till och med vara överhängande. Turister rekommenderas nästan alltid att ta till säkerhetsåtgärder.

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Namibiaresor