Norra Namibia

Har man rest till Namibia för att se savannens alla djur och åka på en underbar safari är det nog norrut man tittar först. Det är inte riktigt lika torrt här som det är längre ner i landet. Etosha National Park ligger här och tillsammans med Caprivi Strip är det hem till en otroligt stor mångfald av exotiska djur. Längst västerut mot kusten, sträcker Skeleton Bay ut sig och är ett väldigt populärt resmål.

Etosha National Park är utan tvekan den mest besökta parken i Namibia och den bästa om det är Afrikas vilda djur man vill se. I området lever det otroligt många betesdjur som t.ex. gnuer, giraffer, elefanter, spingbockar och flera arter av antilop. Ibland kan de ses i hundratals. Det är långt ifrån en fristad för gräsätare och det är lika mycket hem till lejon, leoparder, geparder och hyenor. Parken är känd för att det är väldigt lätt att se en stor variation av djur. Det är på grund av vattenhålen som djuren samlas här under torrperioden. Trots att det är ett av de grönare områdena i Namibia betyder fortfarande Etosha “Det stora vita området”. Det syftar på parkens stora uttorkade fält av vit lera som lyser upp i solens sken.

Uppe i nordöstra hörnet av Namibia gömmer sig det mindre kända området Caprivi Strip. Från Etosha National Park tar det cirka 7 timmar att köra hit. Från ett paradis till ett annat. En aning mer fuktigt än Etosha, är Caprivi Strip hem till arter som annars inte trivs i Namibia. Flodhästar och krokodiler lever i vattnet och hundratals arter av migrerande fåglar frodas här tillfälligt under sommaren. Den nästan utrotande afrikanska vildhunden har också lyckats hitta sin plats i detta hörn. Lejon, leoparder och många andra av Afrikas mer klassiska arter vandrar också omkring i det gröna gräset. Det bor också ett hyfsat stort antal människor här och de är uppdelade i flera stammar. Invånarna är väldigt vänliga och är vanligtvis välkomnande mot turister. Härifrån är det endast några timmars bilfärd från gränsstationen till Botswana. Det är ett ypperligt tillfälle att åka in i Okavango Deltat och Chobe National Park, Botswanas mest populära parker.

Istället för att åka österut från Etosha National Park, kan man åka rakt västerut. Det tar ungefär 5 timmar att ta sig till Skeleton Bay. Egentligen går stora delar av Namibias kustlinje under namnet Skeleton Bay, men numera syftar man på naturreservatet som har samma namn. Det är en kuslig plats och ger ett väldigt ogästvänligt intryck. Antagligen är det just det som lockar så många turister. Den torra öknen möter ett vilt hav och genom den tjocka dimman kan man se flera skeppsvrak som gick ett hemskt öde till mötes. Det är möjligt att ibland skymta större djur som har lärt sig att leva här, men hit kommer man för att känna av hur maktlös man är mot naturens vilja.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
©2024 Namibiaresor