Att tänka på i Namibia

Turismen utgör en stor del av landets inkomster och befolkningen välkomnar besökare varmt. Landets befolkning har ett rykte om sig att vara trevlig och tillmötesgående. Med respekt, sunt förnuft och en positiv attityd bör du få en oförglömlig resa innehållande många intressanta möten.

Namibia är ett generellt ett av de säkrare länderna att resa till på den afrikanska kontinenten. Det är dock viktigt att veta att brott mot turister inte är ovanligt och kan förekomma när man minst anar det. Speciellt i huvudstaden Windhoek bör man agera varsamt när man väljer taxi då vissa chaufförer är inblandade i brott mot turister. Inte heller bör man klä sig i högst exklusiva kläder och smycken och det är klokt att inte bära stora summor pengar på sig. Vid betalning av kort är det även viktigt att alltid agera försiktigt och dubbelkolla gärna summan som dragits.

Eftersom det är väldigt populärt att hyra bil och själva utforska Namibia, händer det också en del trafikolyckor. I landet vandrar ofta vilda djur och boskap fritt och man bör därför köra väldigt försiktigt. Speciellt när det är mörkt. Många av vägarna utanför städerna är grusvägar och kan vara i dåligt skick. Att bilen fastnar eller får punka på något av däcken är vanliga problem och det är bra att vara förberedd. Stora delar av landet är obebott och det kan ta lång tid innan hjälp kommer. När man själv ger sig ut i ett främmande land, speciellt Namibia, är det otroligt viktigt att man rådfrågar en professionell guide och håller sig till de säkerhetsregler som finns.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
©2024 Namibiaresor