Safari i Namibia

10 % av Namibias land är dedikerat till naturreservat. Utöver det så finns det gigantiska områden med vild natur. Safari är helt klart det som lockar till sig den största skaran av turister. Landet erbjuder en unik variation av afrikanska djur och safarin har ett gott rykte. Den mest kända parken för att studera djur är Etosha National Park. Parken består mestadels av platt savann som är väldigt grön och vacker under regnsäsongen. Under torrperioden förlorar den grönskan och djuren samlas runt de sinande vattenhålen. Det är den bästa tiden på året för en safari.

Caprivi Strip, uppe i nordöstra hörnet av landet, lever djuren och människorna i en mer exotisk miljö. I detta vattenparadis finns det fem naturreservat och här lever flodhästar, krokodiler, bufflar, stora kattdjur och en rad olika antiloper. Området har inte lika många besökare som Etosha, men börjar bli mer populärt.

Trots att stora delar av landet räknas som det torraste i världen vilket gör det svårt att överleva, finns ganska många djur som har anpassat sig. Ormar, hyenor och schakaler är några av ökens rovdjur. Stora örnar och gamar kan ses glida förbi under den brännheta solen.

I Namibia finns det alltid flera val av företag som utför safari, erbjuder campingplats eller hotell. Vid de stora ingångarna till landets parker finns det nästan alltid dyra ställen av hög kvalité blandat med billigare alternativ för en tight budget. Denna valmöjlighet har verkligen gjort att människor från alla samhällsklasser kan besöka och ta del av Namibias fantastiska natur.

Det mest populära valet är att utforska naturreservaten på egen hand med en hyrbil. Det är bäst att hyra bilen i Windhoek. Där finns det störst valmöjligheter. Att själv köra genom parkerna kan vara spännande för vissa, men vill man ha en professionell guide och en riktig safaritur går det att ordna i förväg eller vid de stora ingångarna. Ofta erbjuder det ställe man bor på färder in i parken.

www.sydafrikaresor.se
Detta prisvärda förslag är en kombination av Sydafrikas bästa delar. Spännande safari...
www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
©2024 Namibiaresor