Östra Namibia

Från Windhoek, som är beläget mitt i centrala Namibia, och förbi Botswanas gräns, är det Kalahariöknen som breder ut sig. Det är få turister som tittar åt detta håll. Alla de välkända och stora sevärdheterna ligger västerut, söderut och norrut. Vid första ögonkastet kanske det verkar som om östra Namibia inte har så mycket att erbjuda. Men om man har tid över så är detta en chans att se lite av det mindre och mer unika Namibia. Det finns faktiskt mer växter här än vad man tror och invånarna lever till stora delar på boskap som betar fritt.

Det är ett väldigt bra tillfälle att lära känna Namibias kultur och se hur den inhemska befolkningen lever, bortom de stora turistattraktionerna där turismen har påverkat så mycket. Längs med vägarna har det öppnats upp flera “Camp sites” där intressanta möten med den inhemska befolkningen väntas.

200 kilometer öster om Windhoek ligger Harnas Wildlife Foundation. Det är en fristad för vilda djur som råkat ut för olyckor och som inte kan överleva på egen hand. Det är idag hem till 16 lejon, 25 geparder, 8 leoparder, 82 babianer och över 30 vildhundar. Här kan man få chansen att hjälpa personalen att ta hand om djuren och på sätt komma nära några av Afrikas största rovdjur. Det är också ett ställe som man kan besöka bara för att njuta av fridfullheten. Rummen som erbjuds är väldigt bekväma och rena. Många kommer hit för volontärarbete.

Arnhemgrottan är den längsta i Namibia. Det är hem till en stor population av fladdermöss och är en väldigt intressant plats att besöka. I samband med grottan finns det “Arnhem Cave Rest Camp” som erbjuder bekvämt boende i olika prisklasser. Utöver den guidade turen i grottan finns det vackra turer att vandra och andra aktiviteter.

www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
www.sydafrikaresor.se
Upplev denna Seychellerna resa. Njut av vågornas brus på världens vackraste stränder....
©2024 Namibiaresor