Swakopmund

Den svala kuststaden Swakopmund är ett populärt besöksmål för utländska turister och invånarna i Windhoek. Under sommaren är kusten det enda stället att undfly den sanslösa värmen. I staden bor det cirka 25 000 vilket med namibiska mått mätt räknas som en stor stad. Rakt västerut från huvudstaden Windhoek ligger Swakopmund precis vid landets vilda kustremsa. Kontrasten mellan en stad med tyska influenser och Namiböknens ödslighet skapar en kuslig och spännande kontrast.

I Swakopmund finns det många olika aktiviteter att ta del av. Det uppstår mycket bra vågor i området och surfing är en populär aktivitet. Är havet stilla och fridfullt under din vistelse kan du ta sporten till sanddynerna. Flera företag erbjuder dagsturer med sandsurf som huvudaktivitet. Staden och dess närliggande områden har en fantastisk kustremsa och är hem till sagolikt vackra stränder. 30 kilometer söder om Swakopmund ligger Walvis Bay, en lugn stad vars lagun är ett verkligt naturarv och ett paradis för fågelskådare. Varje år migrerar tusentals fåglar hit. Walvis Bay är helt klart ett lugnare alternativ än det mer hektiska Swakopmund.

Under en dag med ovanligt dåligt väder är Swakopmunds museum en perfekt aktivitet. Vill man hitta dit är det bara att gå mot stadens 21 meter höga fyr. I anslutning till anläggningen finns det också en utmärkt restaurang och ett mysigt café. Här kan man njuta av god mat och dryck och lugnt studera de massiva vågorna som ibland rullar in.

Det finns ett antal olika resealternativ från Windhoek till Swakopmund. Även om den inte används så mycket, finns det faktiskt en tåglinje. Det bästa sättet är dock att hyra en bil och själv köra eller åka med några av de företag som kör minibussar mellan städerna. Det är alltid bra att boka boende i god tid, men under högsäsongen kan det vara direkt nödvändigt.

www.sydafrikaresor.se
På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Namibiaresor