Etosha National Park

Rätt norrut från Windhoek ligger Etosha National Park. Det är det absolut bästa stället i hela landet för att se en stor variation av djur. Runt parkens alla vattenhål tränger sig djuren och det är ett perfekt tillfälle för turister att studera dessa unika varelser. I Etosha betar elefanter, antiloper, gnuer, springbockar och mycket mer. Det är också hem till alla de stora kattdjuren och har man tur får man uppleva en spännande jakt mellan rovdjuren och dess byten. Ibland får man även se den nära utrotningshotade svarta noshörningen komma vandrande.

Beläget i norra delen av det torra Namibia är Etosha ett av de ställen som faktiskt blir grönt under regnsäsongen. Det är en väldigt vacker tid på året att besöka parken, men den bästa, om målet är att skåda så många djur som möjligt, är från april till september. Torrsäsongen tvingar alla djuren att samlas runt de allt mer sinande vattenhålen. Då räcker det oftast att parkera och i lugn och ro invänta djurens ankomst.

Parken var redan från början skapad i syfte att erbjuda så kallade “Self-drive” Safaris. Det betyder att man med egen bil utforskar parken. Ett spännande alternativ och säkert om man följer säkerhetsreglerna. Känns det ändå lite osäkert eller om man helt enkelt vill ha en professionell guide med sig på turen erbjuder flertalet av boendena just detta.
Det finns ett stort urval av boenden runt om parkens ingångar. Vilken budget du än reser med kommer du kunna hitta något som passar. Det är bra att göra lite research och under de mest hektiska perioderna är det klokt att boka i förväg.

Ett av de mest spektakulära tillfällena är när parkens 4 800 kvadratkilometer stora saltbädd fylls av flamingon. Ibland kan antalet överstiga 1 miljon. Det är verkligen ett av världens största skådespel och något man inte vill missa.

www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
www.sydafrikaresor.se
Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i...
©2024 Namibiaresor