Caprivi Strip

Till skillnad från majoriteten av Namibia, gömmer det sig ett tropiskt paradis i det nordöstra hörnet av landet. Caprivi Strip är 450 kilometer långt och cirka 100 kilometer brett. Om du någon gång har studerat en karta över Afrika och förundrat dig över de ologiska gränserna länderna emellan, så borde du ta en närmare titt på det här. Det är resultatet av ren byteshandel under kolonisationens tid.

Under ett besök i Caprivi kommer man verkligen att förbluffas över dess grönska och exotiska mångfald. I detta område existerar det fem olika reservat som är hem åt flodhästar, krokodiler, bufflar och flera arter som annars inte trivs i Namibia. Beroende på säsongen, lever det hundratals olika arter av fåglar som migrerat hit för att njuta av sommaren. Det bästa sättet att utforska vattenkanalerna är med kanot. För en aning mer komfortabelt utforskande så finns det större båtar, där man på säkert avstånd kan studera de vilda djuren. 4 utan 5 i “the big five” lever i parken och frodas på de gröna slätterna tillsammans med den nästan utrotade afrikanska vildhunden.

Caprivi Strip har också ett väldigt stort kulturellt värde. Det bor flera stammar i området som har levt och jagat här långt innan gränser ritades upp. Invånarna av Caprivi har ett väldigt gott rykte och välkomnar turister med öppna armar. Att umgås med dessa människor är verkligen en unik chans att uppleva hur Afrikas stammar har levt i århundraden.

Caprivi Strip ligger väldigt nära Okavango Deltat i Botswana. Det är inte ovanligt att besökare kombinerar dessa två unika platser. Även Chobe National Park ligger inom räckhåll och det finns många företag som erbjuder paketresor där alla dessa fantastiska platser inkluderas.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Mitt Namibia är resan där man får uppleva dom mest fantastiska och unika...
©2024 Namibiaresor