Resa i Namibia

Namibia är ett otroligt ödsligt land och många delar av det är helt obebodda. Det har dock ett utmärkt nätverk av vägar av både bra och dålig kvalité. Mellan speciellt populära destinationer går det bussar, men urvalet är minst sagt limiterat. För resenären med en tight budget kan det ibland vara ett bra val men förr eller senare kommer man vilja resa till de stora platserna. Det går inga bussar i nationalparkerna.

Landet har över 300 landningsbanor och flyg är ett väldigt effektivt sätt att ta sig runt. Det är också en bra chans att se mycket av landet uppifrån. Detta bekväma resesätt är tveklöst det dyraste alternativet.

Att hyra bil och utforska Namibia på egen hand är det mest populära sättet att ta sig runt. Eftersom landets vägsystem är väldigt utvecklat kan man ta sig till alla de attraktiva platserna väldig lätt. Det finns också stora chanser att ge sig ut på spännande och mindre besökta vägar. Att hyra bil i Namibia kostar runt 50 – 70 amerikanska dollar om dagen. Vill du ha en fyrhjulsdriven bil för att utforska de mer ödsliga platserna kostar det cirka 120 – 160 dollar.

Det går väldigt bra att cykla runt landet. Som nybörjare inom området borde dock inte Namibia vara förstavalet. Det är väldigt varmt och det är långt mellan de bebodda platserna. Råkar man ut för en olycka kan hjälp vara långt bort.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
©2024 Namibiaresor