Resa till Namibia

Till Namibia reser tusentals turister varje år. Det är en av världens mest populära destinationer för de som vill uppleva afrikas vilda djurliv och fantastiska natur. 10 % av landet utgörs av naturreservat och där lever lejon, leoparder, geparder, noshörningar, elefanter, flera sorters antiloper och väldigt många fler arter tillsammans. Etosha National Park är Namibias mest kända park och är verkligen ett unikt ställe på kontinenten. Dess världskända saltbädd är så stor att den kan ses från rymden. Här flockas stora mängder djur för att slicka i sig viktiga salter.

Alla sorters människor reser till Namibia och samtliga verkar samlas runt den gemensamma viljan att skåda landets unika naturarv. Det finns otroligt lyxiga hotell och boenden och påkostade safarin med utsökta måltider. Samtidigt är det ett resmål för budgetresenären och det finns en rad olika billiga alternativ som campingplatser och så kallade “Self-Catering”-alternativ.

Landet har många spännande aktiviteter att testa på så som klättring, cykelsafari genom naturreservaten och luftballong över den mäktiga Namiböknen. Namibia har på senare tid blivit känt för bra vågor och surfare från hela världen har fått upp ögonen för Skeleton Bay.

Den svala temperaturen ute vid kusten gör att det ofta är en tung dimma som vilar över landets fina stränder. Det har kanske gjort att sol- och badturisterna inte tagit sig an Namibia ännu. Lyckas man pricka in ett par soliga dagar vid kusten finns det fantastiska stränder att avnjuta.

Det är många flygbolag som flyger till Namibia från Arlanda i Stockholm och Kastrup i Köpenhamn. De billigaste och populäraste alternativen är British Airways, Lufthansa, Air Namibia och South African Airlines. Det tar ungefär 18-26 timmar beroende på vad du betalar för biljetten och det är alltid minst en mellanlandning under resan. Flygbolagen mellanlandar vanligtvis i sitt hemland. England, Tyskland och Sydafrika är de vanligaste stoppen. Det är alltid landets huvudstad, Windhoek, som du först anländer till med flyg. Det är en väldigt trevlig och charmig stad och är en bra utgångspunkt när du ska ge dig ut till landets alla hörn.

Det vanligaste sättet att resa runt i Namibia är med egen bil. Landet har ett väldigt bra system av vägar och det är möjligt att köra till alla de attraktiva platserna. På de välskötta vägarna går det bra med en vanlig bil, men vill man ge sig ut på de mindre besökta vägarna rekommenderas en fyrhjulsdriven bil. Bil är bäst att hyra i Windhoek och kostar cirka 50 – 70 dollar för en vanlig bil och 120 – 160 dollar för en fyrhjulsdriven. Tänker man besöka grannländerna också kan det vara värt att hyra en bil i Sydafrika. Det är billigare än i Namibia. Namibia är ett torrt och på många platser obebott land. Det är underbart att fritt upptäcka landet, men det medföljer då ett ansvar. Det är ditt ansvar att reservdelar, vatten och mat finns med och det är klokt att rådfråga någon med kunskap innan man ger sig av. Granska alltid din försäkring noga och ta själv reda på vad som täcks och inte täcks.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Namibiaresor