Mat- & dryck i Namibia

Namibias matkultur är lika varierad som dess befolkning. I ett land där invånarna består av flera olika etniska grupper som var och en har sitt eget sätt att bereda mat och sina egna favoriträtter finns det en fantastisk chans att prov på mycket nytt.

Flera av de mest populära rätterna härstammar från grannlandet Sydafrika. Potjie Kos är en sådan rätt och är ett väldigt gott exempel. Den lagas över en öppen eld och som många andra rätter från Afrika så är det ett långkok. Maträtten består huvudsakligen av något kött som sakta tillagas för att i ett senare skede få sällskap av en rad olika grönsaker och kryddor. Under tiden som den utsökta blandningen bubblar över elden, finns det gott om tid att lära känna varandra och utbyta historier.

I landets otroligt torra klimat är det inte alltför mycket grönsaker och frukt som frodas här. Det har skapat en meny som mestadels består av kött. Något som Namibia har väldigt gott om och i varierande form. De europeiska influenserna är djupt rotade i matkulturen och ordet barbecue kommer man som turist få höra mer än en gång. Antilop och giraff är riktiga delikatesser som ofta slutar upp på grillen. Biltong är ett utsökt snack av torkat kött och serveras på de flesta barer och restauranger i städerna.

Det går att beställa rätter som vegetarian också, men förvänta dig inga stordåd. Som köttälskare kommer Namibia vara en positiv upplevelse och det finns oändligt med rätter och kombinationer att testa på.

Det finns gott om nationella ölsorter att prova i Namibia och trots det torra klimatet odlas det en liten skara viner. När du anländer i Windhoek är nog en Windhoek lager på sin plats. Det är en av de mest druckna ölen i landet. En något speciell öl är Oshikundu. Den ska helst drickas samma dag som den bryggs och går att köpa på marknader runt om i landet. De nationella vinerna är relativt unga, men har snabbt blivit erkända och har en utsökt smak.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
©2024 Namibiaresor