Windhoek

Anländer du till Namibia med flyg blir landets huvudstad Windhoek ditt första stopp. Med över 350 000 invånare är det Namibias enda storstad i internationella termer. Besökare blir ofta väldigt förvånade hur rent och modernt stadens centrum känns. Under en promenad i Windhoek kommer man se moderna byggnader tillsammans med äldre hus av tysk arkitektur. Det är bara en av de saker som påminner om landets historia av kolonisation. Även om tyska inte längre är det officiella språket kommer man troligtvis att höra det mer än en gång. Även matkulturen i staden har tyska drag och vi européer kan sätta oss ner på ett mysigt fik med en igenkännande känsla.

Independence Museum är ett av stadens stora museum. Är du det minsta intresserad av historia och speciellt revolutionshistoria så är några timmar här inte bortslösad tid. Namibia har en historia full av kamp och maktspel. Flera länder har kämpat om kontrollen över detta område. Även stadens konstgalleria på samma gata är värd ett besök. Där visas det utställningar av inhemsk konst.

Nattlivet i Windhoek är förvånansvärt bra och det finns ett stort urval av restauranger, barer och nattklubbar. Innerstaden har ett par nattklubbar, men den riktiga festen håller till i förorterna. Khomasdal och Katatura är två områden som är kända för sena nätter. Ska man ge sig ut till mer okända områden bör man tala med någon som känner till staden. Vissa platser är säkrare än andra och som turist är det inte alltid lätt att avgöra.

Shoppingen i Windhoek har under senare år sett en stor utveckling. Idag finns det pampiga köpcentrum i stadens centrum som erbjuder produkter från hela världen. Den mer unika shoppingen hittar du dock i de mindre butikerna längs stadens gator. Den inhemska befolkningen verkar ha ett väl utvecklat sinne för hantverk. Tyger, väskor, accessoarer och konstverk är perfekta souvenirer och gåvor.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Royal Island Resort & Spa och njut av vita stränder, turkosblått...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Namibiaresor