Fish River Canyon

Längst söder ut i Namibia gömmer sig Fish River Canyon, världens näst största ravin. Endast Grand Canyon i Arizona är större. Det är floden Fish River som har skapat denna enorma ravin. Att besöka denna plats är verkligen som att vara på en annan planet. Under torrperioden kan temperaturen stiga upp mot 60 grader vilket gör det omöjligt för besökare att vistas här.

Ravinen är 161 kilometer och 550 meter som djupast. Det är svårt att förstå hur detta har blivit till i det annars platta landskapet. Det finns många små turer att gå som bjuder på fantastiska vyer och möjligheter till magiska foton. Flera väderbitna vandrare anländer hit för att utforska ravinens 85 kilometer långa vandringsled. Leden tar dig ner i ravinens mystiska utrymmen och upp på dess kanter där oförglömliga vyer väntar. Vandringen tar flera dagar och det är absolut inte det lättaste i denna miljö. För att påbörja vandringen måste man kunna visa upp ett läkarintyg som bekräftar att man är fullt frisk. Man bör verkligen ta säkerhetsreglerna på allvar och är man inte i form bör man inte ge sig iväg på denna enormt påfrestande vandring.

Ai-Ais ligger beläget i södra delen av Fish River Canyon. Det är en väldigt populär destination och nationalparken erbjuder otroligt vackra turer att vandra i alla svårighetsgrader. De varma källorna som finns här är ett fantastiskt sätt att vila och återhämta sig efter en dags vandrande i värmen. Vattnet är väldigt rikt på sulfat och är nyttigt för kroppen. I anslutning till källorna reser sig det en otroligt lyxig spaanläggning. Det är inte billigt att bo här, men värt priset. För de som reser med en snäv budget finns det en rad olika boenden som “Self-Catering” och andra mindre kostsamma alternativ att välja bland.

De flesta turister som besöker området hyr en bil och kör från huvudstaden Windhoek. Bilfärden tar strax under 10 timmar. Möjligheten att flyga finns och är det snabba och bekväma alternativet, men det kostar självklart därefter.

www.sydafrikaresor.se
Res till paradiset Kuredu Island Resort och njut av vita stränder, turkosblått vatten,...
www.sydafrikaresor.se
Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att...
©2024 Namibiaresor