Kolmanskop

En övergiven spökstad som reser sig ur sanden. Kolmanskop är vad som finns kvar av områdets lukrativa diamantutvinning. Det är nu en historisk plats och folk verkar fascineras av staden och dess ödsliga känsla. Mellan byggnadernas väggar ryms det en nybyggaranda och drömmar om de rikedomar som låg gömda nedanför.

Det var diamantfebern som fick tyskarna att, i början på 1900-talet, bygga upp en stad på denna ogästvänliga plats. Ett casino och ett sjukhus är bara några av de byggnader som står intakta och övergivna. Arkitekturen avslöjar starka tyska influenser. Efter första världskrigets slut fanns det knappt någon diamant kvar att utvinna och efter 1956 var staden helt tom.

För att besöka Kolmanskop måste man införskaffa ett tillstånd. Det kostar 55 namibiska dollar och staden är öppen för besökare mellan 9 på morgonen till 13 på eftermiddagen. Platsen erbjuder unika fotograferingsmöjligheter och alltifrån proffs till hobbyfotografer kommer att älska den. För att vara på plats under soluppgång och solnedgång måste man ha ett speciellt tillstånd. Det kallas ett fotografitillstånd och kostar 180 dollar.

Guidade turer i Kolmanskop finns att ta del av på både tyska och engelska. Man måste dock ta sig till staden på egen hand. Idag är staden en av Namibias stora turistattraktioner och det är verkligen intressant att se hur snabbt öknen sväljer det människan en gång skapat.

www.sydafrikaresor.se
Insup atmosfären av lyx och flärd på Rovos Rail genom Sydafrikas vackra landskap. Njut...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Namibiaresor