Områden i Namibia

Namibia är till ytan ett relativt stort land, speciellt om man tänker på att det bara bor 2.3 miljoner människor i landet. Längs med dess ödsliga vägar kan man köra länge utan att stöta på annan trafik. De stora sevärdheterna och naturreservaten är väldigt utspridda runt om i landet, så förbered dig på att spendera många timmar i bilen. Det är tur att Namibias landskap är så unikt och vackert att även bilfärderna blir ett spännande inslag.

Det är uppe i norra delen som den stora variationen av djur håller till. I den berömda Etosha National Park lever alla Afrikas klassiska djur. Reservatet är känt för hur enkelt det är att studera djuren. Det är tack vare vattenhålen som djuren trängs här under torrperioden. I savannens höga gräs smyger lejon och leoparder. Och när man minst antar det får man se skymten av en gepard. Österut från parken finner vi området Caprivi Strip. Det är Namibias vattenparadis och är hem till flodhästar, krokodiler och andra arter som normalt inte trivs i landets torra klimat.

Kustremsan är på de flesta ställen obebodd och otillgänglig, men det finns ett par ställen där människan lyckats klamra sig fast. Swakopmund är den stora staden vid kusten. Det är en populär destination för såväl utländska turister som inhemska. En liten bit norrut finner vi Cape Cross som är hem till världens största koloni av Cape fur seal.

Längst ner i söder breder världens näst största ravin ut sig. Fish River Canyon är 161 kilometer lång och 550 meter på vissa ställen. Det finns väldigt många fina turer att vandra här, men speciellt känd är den 85 kilometer långa vandringen. I slutet av ravinen ligger nationalparken Ai-Ais vars varma källor är väldigt eftertraktade. I nära anslutning till källorna finns det ett väldig fint och bekvämt spa. Vattnet sägs vara väldigt nyttigt för kroppen.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
www.sydafrikaresor.se
Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur...
©2024 Namibiaresor