Skeleton Coast

Skeleton Coast är lika skräckinjagande som den är lockande. Beläget i nordvästra hörnet av Namibia ser detta naturreservat ett lägre antal turister. Det finns inte mycket av större djur att skåda, men det är det öde landskapet som drar till sig besökarnas uppmärksamhet. Det är de två stora floderna Kunene i norr och Ugab längre söderut som utgör gränserna för reservatet. Som om det skoningslösa landskapet inte vore nog för att sätta skräck i dig så är floderna hem till krokodiler.

Länge har kustlinjen varit fruktad för fartyg som rest längs med den och det är många vrak som har gått på grund här. Det är otroligt gripande att studera vraken och föreställa sig hur den överlevande besättningen tvingades in den ogästvänliga öknen. Den tunga dimma som ofta vilar här skapar en extra kuslig stämning. Upptäcktsresande portugiser kallade kustlinjen för “Helvetes Portar” och av den inhemska befolkningen var den känd som “Platsen som gud skapade ur ilska”.

Parken har väldigt strikta regleringar och det är endast dagsturer som är tillåtna. Det är viktigt att påbörja resan tidigt så att det finns nog med timmar av solljus. Det finns ett par olika ingångar till parken. Den södra ingången ligger vid Ugabmund. Därifrån kör man igenom parken och till den östra ingången vid Springbokwasser. Det tar cirka två timmar från början till slut och möjligheten att börja resan österifrån och avsluta i Ugabmund finns. Man får dock inte lämna parken vid den plats där man började.

Man kan även upptäcka platsen via en så kallad Fly-in Safari. Då får man möjlighet att bo på platser som man normalt inte kan övernatta på, och att se Skeleton Bay från luften är fantastiskt vackert. Det ingår också vandringsturer och bilfärder med professionella guider. Det kostar lite mer, men det är verkligen det bästa sättet att uppleva denna ökända kust.

www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
www.sydafrikaresor.se
Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att...
©2024 Namibiaresor