Sossusvlei

Sossusvlei är känt runt världen och definitivt en av de platser som är mest omtalade i Namibia. Beläget i Namib-Naukluft Park, landets största park, är det en av de torraste platserna på jorden. Det är de enorma sanddynerna som reser sig över 300 meter upp i luften som lockar till sig alla ögon. När solens sista strålar skiner på världens högsta sanddyner skapar det ett fantastiskt ljus och en förbluffande stämning. Landskapet här är skrämmande torrt och dess uttorkade flodbäddar får en att undra hur det ens är möjligt för liv att existera i dessa förhållanden. Temperaturen kan stiga över 40 grader på dagen och sjunka under noll efter nattens intrång.

Efter att ha skådat Sossusvleis mäktiga sanddyner väntar Sesriem Canyon. Ravinen ligger endast 4 kilometer från parkens ingång. Här kan man utforska platsens 2 miljoner gamla klippformationer. Det är floden Tsauchab som rinner genom klipporna och som format denna vackra ravin. På vissa ställen störtar klipporna ner och djupet uppgår ibland till 30 meter. Har man tur får man se de mäktiga gamarna som stilla glider över ravinen. Deras vingbredd kan uppgå till 2.6 meter.

Från Sesriem kan man åka på en tur med luftballong över Namiböknens oändliga vidder. De vyer man får ta del av under resan är verkligen unika och går inte att uppleva på något annat sätt. Luftballonger avgår endast under de tidiga timmarna under morgonen. Resten av dagen är alldeles för varm och utgör en säkerhetsrisk.

Det är Sesriem Gate som är ingången till denna del av Namib-Naukluft Park. Här finns små butiker och bensinstationer och vill man stanna över natten finns det ett flertal ställen att välja mellan. Under högsäsong är det nödvändigt att boka i förväg då området får väldigt många besökare. Det finns ett brett utbud av hotell och andra boenden. Allt från spahotell till “Self-Catering”.

www.sydafrikaresor.se
Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid...
www.sydafrikaresor.se
En populär resa till Maldiverna! Maldiverna är för många en paradisdestination. Strosa...
©2024 Namibiaresor