Att göra i Namibia

Majoriteten av besökarna kommer utan tvekan till landet för dess unika och fantastiska natur. Mångfalden av djur i Etosha National Park och de andra parkerna är enorm. Det finns chans att se alla Afrikas mest kända djurarter. Flockar av antiloper ses oftast i hundratals och i savannens höga gräs lurar det lejon och andra stora kattdjur. Caprivi Strip är den exotiska och gömda delen av Namibia. Här finns det fem olika naturreservat att besöka och det är hem till flodhästar, krokodiler, fåglar och mycket annat. Naturen är definitivt mer lik det vi hittar i Botswanas Okavango Delta än någon plats i Namibia.

Åker man till Namibia är det oundvikligt att inte känna sig imponerad av dess oändliga öken. Det är lika fascinerande som det är skrämmande. Världens högsta sanddynor ligger i Sossusvlei och är över 300 meter höga. Man kan upptäcka de vackra vyerna på egen hand, tillsammans med en professionell guide, eller ta en spännande tur i en luftballong. Utsikten och känslan kommer garanterat etsa sig fast i minnet och stanna kvar resten av livet.

Det är väldigt populärt att vandra bland landets alla raviner. Den största heter Fish River Canyon och är 161 kilometer lång och störtar ibland ner till ett djup på 550 meter. Det finns ett flertal små stigar att vandra på här. Den längsta är 85 kilometer lång och tar flera dagar att avklara. Leden tar dig ner i ravinens mystiska platser och upp till förbluffande utsikter. I södra delen av ravinen ligger det ett område som kallas Ai-Ais. Det är en nationalpark och platsen är känd för sina varma källor. I anslutning till källorna finns det ett väldigt lyxigt spa.

Namibia har en intressant kultur och en otroligt viktig historia. Den inhemska befolkningen har länge levt under förtryckt och orättvisor och har kämpat sig igenom kolonisation av både Tyskland och Sydafrika. Landet fick inte sin självständighet förrän 1990. Överallt kan man se spår av kolonisationen och det finns chans att fördjupa sig i Namibias historia på flera ställen. Gamla kyrkor och byggnader med tysk arkitektur finns utspridda över landets bebodda platser. På The Independence Museum i Windhoek finns det stora utställningar som ger en detaljerad inblick i folkets frihetskamp. Ironiskt nog är detta museum beläget i en av de ståtligare tyska byggnaderna i staden. Nere i staden Luderitz kan man besöka den ökända Shark Island. Det var centrum för ett mindre känt folkmord och fungerade som ett koncentrationsläger i början av 1900-talet.

I Swakopmund finns det massor av aktiviteter som kan underhålla en besökare i dagar. I området finns det väldigt bra vågor för surfing och som alternativ har sandsurfing blivit en populär sport. Alla de stora sanddynerna erbjuder fantastiskt roliga åkturer. Staden erbjuder också fallskärmshoppning. Att hoppa från ett flygplan kan man göra på många ställen runt om i världen, men att göra det över Namiböknen är något speciellt.

Namibia är helt klart en destination för människor av alla klasser och åldrar. Alla kan uppleva landet och dess härliga natur. Det är viktigt att undersöka de platser du vill uppleva då olika tider på året är bättre för vissa platser. Planera din resa och förbered dig på otroliga upplevelser i detta intressanta land!

www.sydafrikaresor.se
Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner,...
www.sydafrikaresor.se
Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och...
©2024 Namibiaresor